Om oss

Vi lever idag i en mycket speciell tid och detta även om vi bortser från den pandemi som lamslagit hela världen. Idag så är vi mitt i en förändring där vi kommer att se ännu mer teknologi implementeras i vår vardag. Med 5G för dörren är vi ett steg närmare de smarta städerna och där exempelvis AI kommer att bli allt vanligare. Hur hanterar vi detta – och hur har vi hittills klarat omställningen?

Det senare är intressant. Vi brinner för hälsa och en detalj som syns är att vi de facto inte alls klarat av att parera det teknologiska klivet på ett tudelat positivt sätt. Där vi borde dra nytta av den nya tekniken och få en enklare vardag så har vi istället skapat ett samhälle där stress idag räknas som en folksjukdom – och som får många att duka under. Det är problematiskt och särskilt sett till att stressen kryper ner allt längre i åldrarna.

Vi har en osund stress och en skadlig press på oss. Detta i kombination med att vi hela tiden ska vara uppkopplade, tillgängliga och redo att leverera under dygnets alla timmar gör oss sårbara. Många utvecklar beroende av telefon och av sociala medier. Vi vill, genom den här sidan, skapa en bättre balans och försöka ge tips om hur vi kan bryta onda cirklar, dra nytta av teknologin och där vi styr den – inte tvärtom. Hälsa och välmående är två ämnen som definitiv kommer att avhandlas här.

Vardagen kommer också att synas på sidan. Hur får man ihop livspusslet, hur blir man en bättre mamma- eller pappa, hur kan man vardagen att bli mer spännande och mindre av slentrian? Vi ska ge små tips om detta. Samtidigt ska vi också titta närmare på saker som berör många: bostadsköp, investeringar, renoveringar, design, inredning, juridik och studier, yrkesval och karriär. Vi kommer inte att backa för tuffa ämnen och vi drar oss heller inte för att skriva om de mer lättsamma frågorna. Vår sida ska vara för alla. Välkommen!