Flyttfirma Stockholm – Frågor & Svar

En flytt innebär ett äventyr. Ett nytt kapitel i livet ska påbörjas och med detta kommer också en massa positiva känslor. För att dessa känslor ska bibehållas och inte ersättas av stress, irritation och allmänt dåligt humör så gäller det att sköta själva flytten på bästa sätt och på att verkligen planera på rätt sätt.

Ett råd är att anlita en flyttfirma Stockholm och låta proffs sköta jobbet. Det ger en trygghet och det ger dig en möjlighet att slappna av och fokusera på att komma in i den nya bostaden på ett enklare sätt.

Vill du flytta på egen hand så finns emellertid en massa saker att tänka på – och en massa frågor som måste ha svar. Vi tänkte här nedan rada upp några av dessa och ge dig lite mer information, fakta och goda råd inför din stundande flytt:

Vad är viktigt att tänka på inför flytten?

En flytt kan delas in i tre faser: inledning, flytt och avslutning. Inledningen innebär att du säger upp försäkringar, abonnemang, medlemskap, gör en flyttanmälan, ordnar med flyttbil samt packar. Själva flytten innebär att du, tillsammans med vänner, bär och transporterar alla möbler och allt bohag mellan den gamla och den nya bostaden. Avslutningen är jobbig och den innebär att du genomför en flyttstädning. Rådet är att du tar hjälp med den delen: en flyttstädning kräver det lilla extra och man är ofta urlakad både fysiskt och mentalt efter en flytt.

Hur många flyttkartonger behövs?

En flyttfirma i Stockholm brukar räkna med en kartong per kvadratmeter. Det låter mycket, men faktum är att det stämmer ganska väl med verkligheten. Se alltid till att välja kartonger av god kvalitet och av samma storlek. Packa inte för tungt heller!

Varför välja en flyttfirma i Stockholm?

Det går idag att välja professionell hjälp hela vägen i samband med en flytt. Det innebär att packning, bärande, transport och flyttstädning inkluderas i tjänsten. Allt detta kan du också använda Rut för och genom detta dra av halva kostnaden för arbetet. Vill du ha en enkel, smidig och – framförallt – säker flytt så väljer du professionell hjälp.