Därför ska man satsa på ett riktigt bra hundfoder till sin pälskling

Det finns många kloka anledningar att se över vilket hundfoder man ger till sin älskade vovve. Ett bra foder kan ge hunden många extra friska år i livet. 

Att välja att skaffa hund är ett stort ansvar. Med hundägandet kommer det sysslor som kan kännas motiga vissa dagar men som måste göras kontinuerligt. Ett sådant ansvar är att klippa klor och se över hundens tänder. Inte den roligaste delen av ett hundägarskap, men ack så viktigt för att hunden ska må bra i längden. 

När man sköter om sin hund ger man nämligen hunden möjlighet till ett längre och friskare liv. Att hålla efter hundens hälsa är viktigt och något som kan bespara en hundägare många onödiga turer till veterinären. Med bra hundfoder och lite extra omvårdnad mår hunden ofta strålande betydligt länge. 

Så hjälper ett bra hundfoder till under hundens liv

I ett riktigt bra hundfoder finns alla mineraler och vitaminer som hunden behöver för att må bra. När man åker för att köpa hundmat hos Rusta, eller någon annan butik, är det viktigt att läsa igenom fodrets innehållsförteckning. Denna lilla kontroll är a och o när det gäller att hålla koll på vad ens hund äter. 

Nyttigt foder ger allt som oftast en frisk hund. Om olyckan ändå skulle vara framme och hunden skulle drabbas av någon tråkig åkomma kan fodret allt som oftast vara till god hjälp även då. Genom att ändra på vad hunden äter och ge ett, för hundens behov, anpassat foder kan hunden tillfriskna fortare i vissa fall. En enkel lösning på ett jobbigt problem.

Foder för den älskade hundens specifika behov

Precis som människor bör hunden äta den typ av mat som den mår bra av. Det gäller att ge sin hund ett hundfoder baserat på hur hundens vardag ser ut. En aktiv hund som går långa skogspromenader varje dag och gör av med mycket energi behöver ett foder som är anpassat efter denna livsstil. 

Samma foder kan vara rentav skadligt för en gammal hund som mest lufsar korta rundor runt kvarteret och spenderar stora delar av dagen sovande vid sin ägares fötter. Att ge ett väldigt kraftigt och energirikt foder till en sådan hund kan lätt göra den överviktig, vilket hunden inte kommer att må bra av. 

Så hittar man ett bra hundfoder i butiken 

Ofta spelar det ingen större roll var man köper sitt hundfoder. Man kan köpa hundmat hos Rusta, i den lokala matvarubutiken eller hos djuraffären. Håller man bara koll på att det hundfoder man köper är välbalanserat och består av rätt ingredienser spelar inköpsstället ingen roll alls.

Självklart gäller det att även servera hunden lagom stora portioner. En del hundar är matglada och äter gärna mer än vad de bör äta. Som ägare gäller det att hålla efter hunden och vara vaksam på att hunden inte överäter. För stora portioner kan vara skadligt för hunden och göra att den inte orkar med att springa, leka och vara igång.