Flyttfirma Vasastan – så väljer du rätt

Dags att flytta? Det finns stora fördelar med att anlita en flyttfirma i Vasastan och genom detta kunna lägga ett fokus på att komma på plats i den nya bostaden – med en positiv känsla i kroppen. Ser man till hur en flytt normalt ser ut då privatpersoner genomför den så handlar det mycket om stress, irritation och ett allmänt dåligt humör.

Problemet är att många ser en flytt som en enda sak: man ska bära sitt bohag till en flyttbil och sedan transportera det från en punkt till en annan. Det är rätt, men det är också väldigt fel: en flytt består av en massa små beståndsdelar som bildar en helhet. Du måste packa, du måste ordna med flyttbil, du måste köpa kartonger, du ska skruva isär möbler och du ska se till att engagera släkt och vänner som hjälper dig att bära.

Utöver detta så finns även en massa praktiska göromål där exempelvis abonnemang ska sägas upp, försäkringar flyttas och en flyttanmälan ska genomföras. Kort sagt, en flytt är krävande och där minsta lilla miss leder till den stress och irritation vi ovan nämnde.

Tips för att hitta rätt flyttfirma

Genom att anlita en flyttfirma i Vasastan så får du en effektiv, smidig och trygg flytt utförd. Men, det handlar också om att välja rätt flyttfirma. Tyvärr finns det tydliga skillnader i kvalitet mellan olika flyttföretag i Stockholm. Vi tänkte här nedan ge några enkla tips kring hur du väljer rätt flyttfirma och hur du undviker de företag som inte håller måttet. Enligt följande:

  • Referenser. Har du vänner som anlitat en flyttfirma så kan du också ha en enklare väg genom deras eventuella rekommendationer. Annars får du kontakta en flyttfirma och be om nummer till tidigare kunder. Finns det inga sådana? Gå vidare!
  • Försäkringar och F-skatt. Försäkringar är ett måste då det kan hända olyckor i samband med en flytt. F-skatten gör att du kan använda ditt Rut-avdrag och dra av halva kostnaden för flytten på din deklaration.
  • Vad inkluderas? Se till att alltid läsa igenom avtalet innan du skriver under – och se till att det du behöver också finns med i detta. Vill du exempelvis ha packning inkluderat i tjänsten, se till att det finns inskrivet i avtalet. Kolla även så att företaget inte friskriver sig från vissa saker.