Ge parketten nytt liv med en golvslipning i Stockholm

En gammal och sliten parkett i Stockholm kan bli som ny igen med hjälp av en golvslipning. Det går även att påverka golvets utseende genom ytbehandlingen.

Parkettgolvet är ett av våra mest älskade golv. Det passar lika bra i äldre sekelskifteshus som i nya hus med mer modern arkitektur. Men den stora fördelen med parkettgolv är att de också går att renovera och slipa om när de blir slitna. Det går faktiskt knappt att se skillnad på ett nylagt parkettgolv och ett äldre som är nyslipat.

Att slipa om en parkett är också betydligt billigare än att lägga in en ny. Har man tröttnat på sitt parkettgolv och vill få till en lite större förändring kan man slipa om det och sedan lägga på en ny typ av ytbehandling. Är det ett golv av ett ljusare träslag som ek kan man man välj att färga in golvet och exempelvis göra det mörkbrunt.

Detta avgör hur mycket en golvslipning kostar

Hur mycket en parkettslipning i Stockholm kostar beror på golvytan och om parketten även måste lagas. Valet av ytbehandling kan också påverka priset. Priserna på golvslipning varierar mellan olika firmor och man ska därför alltid ta in minst två offerter. Ett seriöst företag kommer alltid på ett kostnadsfritt hembesök i samband med en offertförfrågan.

Det finns golvslipningsföretag med särskilda showrooms där man enkelt kan jämföra olika ytbehandlingar med varandra. Man brukar även kunna låna hem golvprover för att enklare kunna välja rätt ytbehandling. En riktigt bra firma talar också om hur man bäst ska sköta om sin nyslipade parkett så att den håller riktigt länge.