Vad har du och Walter White gemensamt?

Åker du fast av polis och misstänks för narkotikabrott kommer du att behöva en advokat. Det spelar egentligen ingen roll om du använt drogerna. Även innehav och produktion straffas hårt.

Är du bekant med tv-serien Breaking Bad? Det kommer här antas att du är det. Det är trots allt en av de populäraste serierna i modern tid och än i dag en av de som rankas bäst på sajten IMDB. Här kommer det komma en spoiler. Har du inte sett serien och inte vill veta hur den slutar, sluta då läs här och nu. För den här texten kommer handla om hur Walter White hade klarat sig om han inte dött i sista avsnittet. Hur länge hade han egentligen kunnat hålla igång sin verksamhet med att producera metamfetamin?

Hur ser riskerna ut?

DEA, den amerikanska narkotikapolisen, var Walter White hack i häl hela tiden mot slutet. Ett misstag och han hade blivit tagen och antagligen fått skaka galler resten av livet. Kan man anta att han hade anlitat Saul Goodman som sin advokat? Frågan är vad han hade kunnat göra. Walter White var så långt in i industrin att inget annat än en livstidsdom hade varit aktuellt, och bevisningen var nog ganska klar. Frågan är om riskerna för dig skulle vara lika mörka om du åkte fast för brott relaterat till droger. Hur som helst gör du bäst i att kontakta advokat vid narkotikabrott med en gång. Men du får nog ringa någon annan än Saul Goodman.