Det kan vara bra att ha advokaten med vid polisförhöret

Att misstänkas för ett brott är aldrig roligt och fälls man kan det få stora konsekvenser, även efter man avtjänat sitt straff. Att tidigt ta hjälp av en brottmålsadvokat är därför viktigt.

Bara för att man är misstänkt för ett brott behöver det inte innebära att man åtalas. Men det innebär med största sannolikhet att man kommer att förhöras av polis. För de allra flesta är detta en ganska jobbig situation och det kan kännas tryggt att ha en brottmålsadvokat vid sin sida redan under de inledande förhören. En erfaren brottmålsadvokat vet ungefär vilka frågor som kommer att ställas under polisförhöret och kan förbereda sin klient för dessa. Advokaten sitter också med som stöd och bevakar klientens intressen.

Som straffad kan det vara svårt att få en anställning

Att fällas för ett brott kan få stora konsekvenser, även efter ett eventuellt avtjänat straff, eftersom man blir prickad och hamnar i brottsregistret. Allt fler arbetsgivare vill se ett fläckfritt förflutet och kräver ett uttag ut brottsregistret vid anställning. Detta innebär att det kan bli svårt att hitta arbete även vid ett lågt straff, och på sätt och vis kan man säga att man straffas två gånger. För att bygga upp ett så bra försvar som möjligt är det därför viktigt att anlita en erfaren och skicklig brottmålsadvokat. Det är inte alltid lätt att veta vem man ska kontakta men på Advokatsamfundets hemsida finns det en bra sökfunktion. Genom att exempelvis söka på brottmålsadvokat i Malmö, får man upp förslag.