Dina matvanor påverkar tänderna

Att kosten påverkar kroppen är något som man vet, men att kosten påverkar tänderna kanske man inte tänker på i samma utsträckning. För hälsan och att ha friska tänder bör man äta nyttigt.

Man mår bra av att äta en varierad och nyttigt kost. Kroppen får då det den längtar efter. Det kan därför vara bra att tänka till när man står där i affären med en dricka och chipspåse i handen. Givetvis så kan man få äta sådant som inte är så nyttigt då och då, men när det blir till en vana att hälla i sig en dricka varje dag så kanske man får tänka om. För det man äter påverkar både hälsan och tänderna. Så frågan är, hur ser dina matvanor ut och vad kan du förbättra? Det man kan se upp med är de sockerfällor som finns på marknaden. Det finns gömt socker i många produkter man inte tänker på. Det är oftast tillsatt socker i till exempel bröd, yoghurt, musli och i juicer. För att undvika att få i sig socker från dessa varor så bör man alltid läsa innehållsförteckningen.

Socker ökar risken för karies

Om du vet med dig att du äter för mycket socker så vore det bra att skära ned på det eftersom det skadar dina tänder. Det som händer när du äter socker är att karies bildas och du kan behöva uppsöka din tandläkare för att bli kvitt problemet som annars leder till onödiga hål i tänderna. Läs vidare om tandvård på denna hemsida: tandvårdmalmö.nu